Tikves

 
 
Pre nekoliko nedelja vinarija Tikves je organizovala proslavu u Hajatu.
Kao sto ste primetili mozda do sada, uglavnom ne idem na eventove i hepeninge, ali kada me pozove osoba koju cenim i sa kojom bih se rado videla, uvek sa zadovoljstvom prihvatim. U ovom slucaju to je bila Aleksandra Ivanovic :) Jos mi je draze sto sam se odazvala pozivu, jer sam napokon upoznala i milu Ivanu! (Jedan frajer i bidermajer

Povod okupljanja u Hajatu je bio, kao sto rekoh, proslava, a razlog taj sto je tim magazina The Wine Advocate pod vođstvom jednog od najuglednijih svetskih vinskih kritičara Roberta Parkera ocenio Tikveš crveno vino Bela voda iz berbe 2012. sa 95 poena (od 100 jelte :)). Ovaj magazin godišnje objavljuje ocene za preko 12000 vina iz glavnih vinskih regiona sveta, a Tikveš je jedina vinarija u Evropi koja je nagrađena za više vina sa ocenom preko 90 poena! 

Mene je ovo saznanje odusevilo, jer stvarno volim kada cujem da je bilo ko, a pogotovo neko sa naseg podneblja, zasluzno cenjen zbog kvaliteta.Dakle, ako niste znali koje vince sledece da probate ili da kupite nekome za slavu, eto ideje! :) 
(PS Takodje mozete da gucnete i crveno vino Barovo iz berbi 2011. i 2012, kao i belo vino Bela voda iz berbe 2012, jer i ona dobise preko 90 poena! :))  
 
 
Vesela druzina na okupu
Sto se tice kombinacije – kosulju sam capila bratu, GAP je u pitanju btw ako nekoga zanima, a suknju sam sama sasila :)


Diotima

Diotima

5 Comments

  1. volim mnogo blog jedanfrajeribidermajer, vas dve redovno pratim! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.