In Vino Veritas

 

During the past weekend I was in Macedonia, first in Skopje, then in Kavadarci, as the guest of Tikveš winery. I really do think sometimes we should just stop and enjoy the nice food, great wine and amazing company. These photos try to depict that wonderful feeling when everything slows down and time provides you with the space to relish the moment.

Prethodnog vikenda, kao što znate, bila sam gost vinarije Tikveš u Kavadarcima. To dvodnevno iskustvo me je nateralo da shvatim da mi u životu manjkaju trenuci kada vreme stane i dozvoli mi da upijem miris hrane, ukus dobrog vina i razdraganu atmosferu. Znam da zvuči blago isklišeirano, ali mislim da ćete razumeti tačno šta sam htela da kažem kada vidite slike koje slede. Volim život i zahvalna sam mu na svim, ali pogotovo ovakvim iskustvima.

Slike će vas provesti kroz Tikvešov novi i stari podrum vina (nemojte da mi zamerite što sam na fotkama kao opčinjena jurila višedecenijsku paučinu, šta ću, još od detinjstva zbog filma Posetioci obožavam stare lagume), kroz ovogodišnju berbu, a potom i neverovatnu klopu (upozorenje, nemojte da gledate te fotke praznog stomaka!) nazdravljanje sa Oljom (kojoj sam više nego zahvalna na pozivu i tome što me je učinila delom odabrane ekipe) i nastup Frajli. I da – te devojke su me oduševile, ako ste ikad razmišljali da li da odete na njihov koncert, sledeći put kada vam se ukaže prilika idite obavezno 🙂

Slike na kojima sam ja su delo divne Jasmine Stojanović, a paučina i ostale fotke su mojih ruku delo.Što se tiče prvog Subotnjeg kviza odgovor je bio naravno DEKUPAŽ MAJSTORIJE, a najbrža je bila Aleksandra Popović koja mi je poslala čak tri mejla u roku od dva minuta po objavljivanju nagradnog pitanja! 🙂 Dekupaž majstorije daruju unikatni čiviluk sa slike našoj dobitnici!

Devojke oduševile ste me, stvarno, nisam mogla da verujem koliko vas je u roku od 2 minuta dalo tačan odgovor! Zato sam rešila da od sada kviz subotom postane redovan na Diotimi!

Volela bih da mu dam neko interesantnije ime i volela bih da mi vi pomognete, tako da ako vam padne na pamet u komentarima na ovaj post napišite, pored imena i prezimena, i zabavan naziv za subotnji kviz  🙂

Komentari se, naravno,  računaju za nagradnu igru iznenađenja!

collage

Diotima

24 Comments

 1. Odusevljena sam koliko su profi fotke! Kao da su kadrovi iz nekog kultnog filma ili spota! BRAVO:-) Da li to naslucujemo novo ambasadorstvo za Tikves?:-) Mislim da bi im ila pun pogodak! Kviz je super, poklon jos bolji. Dio vikend kviz:-)

 2. Super si kao i uvek.Verujem da su Frajle super.
  a predlog za ime kviza-Diotima kviz
  Tatjana Stanišić

 3. Divne slike, vidi se da si uživala u predivnom ambijentu. S obzirom na hladno vreme, uskoro ću da kuvam vino, ove slike su me podstakle na to. 🙂 Predivan ti je ogrtač, oduševljena sam njime. Topli pozdrav!

 4. *Fotografije iz Makedonije su fantastične,a tufahije sa malinama posebno!
  Sve pohvale za etno-pončo i poštovanje domaćina.
  “Frajle” su sjajne,slušala sam ih dva puta uživo,ali su im nastupi uvek prekratki.
  Predlog za kviz: Diotimina iznenađenca

 5. Moja strina je iz Kavadarci i toliko toga sam cula,ali nazalost posetila Makedoniju nisam. Ti si savrsena.
  Kviz:Diotimini brzi prsti
  Sanja Stanišić

 6. Onaj osećaj kad vidiš fotke pa ti dođe krivo što nisi bio na tom događaju… 🙂
  E sad,ime kviza…pošto me je neko preduhitrio sa ‘lucky saturday’, how about Diotimina pitalica. 😀

 7. Odusevljena sam svim fotografijama a narocito kolicinom 🙂 Obozavam tvoje ‘opsirne’ postove! Za ime kviza, igrala sam se recima Diotima i Visnjic, te mozda ‘Dio Vish’ , ‘ Dio Wish’ …. You get the idea. Dio je jasno zasto 🙂 a Vis zbog prezimena a i usto vreme jer citatelji ‘zele’ da budu izvuceni 🙂 weee
  Sena Bekric

 8. Prelepo! Mmm vina :))
  A kviz možda DioTIME, kao redovni termin za Diotimin kviz 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.