Lice i potpetice – uvodna reč

S obzirom na to da nisam stvarno duže vreme ništa postovala direktno na sajt osećam da bi trebalo da kažem šta se to zbivalo i otkud posle tolike pauze novi post na sajtu. 🙂
Želim da dodam, doduše, da sve ovo vreme ni u jednom jedinom trenu nisam skroz prestala sa blogovanjem, već sam se preselila isključivo na instagram adresu bloga. Tako da, čisto za ubuduće, ako me nema u ovom domu Diotime, najverovatnije sam tamo.

Pretpostavljam da mnogi od vas znaju da sam ja prvenstveno tičerka engleskog. Blog sam pokrenula pre 4 godine – eto, baš pre par dana je bio 4.rođus Diotime. U te četiri godine bilo je perioda kada sam uspevala da radim svoj posao i da vodim blog, ali i perioda kada jedno od njih pada u senku. To je ono što se desilo u ovoj 2016oj godini.
Razlog?

Sa ponosom mogu da kažem da sam ostvarila jedan od svojih najdražih snova – postala sam profesor engleskog na fakultetu!

Ali, nove obaveze koje idu uz tu odgovornu poziciju su takođe podrazumevale da nemam više vremena za sajt. I to sam prihvatila.

Međutim, blog je počeo da mi nedostaje. Plus mi se javljala nova dilema – šta da mi bude sledeći korak? Kako da Diotima napreduje? Kako da nastavim da skrećem pažnju na domaće dizajnere i brendove, kako da skrenem pažnju ljudima na kvalitet koji ova zemlja ima, ali da moj glas dospe do većeg broja ljudi?

Kao odgovor, Univerzum mi dade nacionalnu frekvenciju.

Početkom juna pozvala me je Jelena Svetličić i pitala da li bih želela da budem glavni stilista emisije Lice i potpetice, čiji je ona autor.
U pitanju bi bila originalna modna emisija koja će da prezentuje odevne kombinacije prvenstveno sačinjene od komada domaćih dizajnera. Kao stilista i voditelj jednog segmenta imala bih potpunu slobodu pri odabiru garderobe i smišljanju kombinacija.

Ukratko ljudi moji – dobila sam priliku da Diotimu preselim na prvi program nacionalne televizije!

Naravno da sam rekla DA, smejući se naglas.
I želela sam odmah da dotrčim na blog i obavestim vas.
Ali morala sam naravno iz profesionalnih razloga da ćutim o svemu, pogotovo kombinacijama, dok emisija ne bude emitovana.
Mada oni koji me prate na instagramu videli su par fotki ufotkanih iza scene, tokom snimanja. 😉

***

Znam, znam, znam da sam nebrojeno puta do sada pisala na blogu kako samo treba da radite ono što želite i da će vam se otvoriti put. Napisaću to još jednom, jer svesna sam da je teško verovati, svesna sam da živimo u svetu u kojem čuda zvuče kao reč isključivo rezervisana za bajke, ali moram da kažem – čuda se dešavaju.
Ne odustajte.

***

Lice i potpetice ide svake subote u 14:15h na RTS1.

Od sledećeg posta kačiću sve kombinacije koje ste videli u emisiji sa naglaskom na to odakle je SVAKI odevni komad.

U ovom postu samo ću okačiti ovu sliku ispod.
Ovo je bila poslednja emisija koju smo snimali.
Moj posao se privodio kraju. Sedela sam u drugom delu studija i posmatrala snimanje detalja iz prikrajka.
Mirna.
Tiho srećna.

Jako sam zahvalna Danici Maksimović što je ovekovečila taj trenutak.


Diotima

23 Comments

  • Hvala Milena!
   Moguće je da postignete šta god želite, stvarno! Kada osetite iskrenu radost kada nešto radite to vam je najdirektniji znak da bi time trebalo više da se bavite. Od tog trenutka kada nađete svoju strast, ono što vam budi žeđ za životom, držite se toga i ne odustajte. Biće teških trenutaka, ali proći ce, jer uvek bude sve kako treba na kraju!
   Vreme je iluzija, sami ga stvaramo 🙂

 1. Ti si pravi primer da se snovi ostvaruju ako ih pratiš! Samo nastavi, ti divno stvorenje, a mi te pratimo na svim frekvencijama! 🙂 <3

  • Mislim da će mi krenuti suze radosnice od ovolike količine sreće zbog podrške!

   HVALA SANJA!!!!!!! <3

 2. Sjajna emisija, a ti je cinis jos boljom i zanimljivijom! Kombinacije su jako lepe a ti izgledas ozbiljno i profesionalno a ipak ostajes i dalje svoja, vedra i nasmejana! 🙂 Svaka cast!

 3. Pa bas sam se pitala gde si nestala 😀 Pomislila sam i da si digla ruke od blogovanja :p Kako su me odusevile sve ove vesti, bas mi drago! :)) Davno sam ja pomislila kako bih, da imam para i licnog stilistu, unajmila tebe :p ;))) Cestitam na uspehu na oba polja tvoje karijere, zaista divno 🙂

 4. Very good article! We are linking to this particularly great content on our site. Keep up the great writing.

Leave a Reply

Your email address will not be published.