Виле су међу намаО вилама: 

„У нашем народу све доскоро веровало се, па се гдешто и сад тврдо верује, да у природи постоје некаква необична и тајанствена женска бића која проводе свој чудни живот далеко од људи, на усамљеним местима, у пуној слободи, и да отуда често показују надмоћност над обичним смртницима. Та бића народ назива вилама”, пише Тихомир Р. Ђорђевић. 

***

Вила се такође јавља у народним веровањима као тајанствена, изузетно лепа, млада девојка, дуге златне косе – а чим будете видели слике мислим да ћете да се сложите са мном да је ово савршен опис виле Мистик. Ако пратите Диотиму од почетка, сетићете се виле Мистик (илити Слађане, како воли себе да назива у овом материјалном свету) из поста Пријатељи по моди.  Захвална сам јој што ми је показала да и једна обична калдрмисана улица може да постане вилино коло, а зидић испред Битеф театра магична кула виле облакиње са које она посматра свет. Хвала ти на промењеном погледу, моја плавоока вило Мистик.

***

Желим да до краја свог живота подсећам жене на њихову унутрашњу снагу и лепоту, тако да све док будем могла да држим апарат у рукама имам намеру да скрећем очи народа на магију која је стално у нама. И зато, ако сте сте свесне своје вилинске природе и желите да се сликамо – јавите се! Ако је неко за вас рекао некада да сте вила – јавите се да се сликамо! Ако нисте сигурне да сте у вама крије вила, не брините, знаћу ја већ некако да вам помогнем да је упознате – јавите се да се сликамо!

Виле биљарице, бродарице, нагоркиње, загоркиње, водаркиње, облакиње, изворкиње и приморкиње – зовем вас, јавите се!

***

А свима поручујем: када се од сада будете шетали улицом, погледајте мало око себе – видећете девојке и препознаћете виле. Јер виле су међу нама.Diotima

4 Comments

  1. Ova devojka ima najplavlje oci koje sam ja u zivotu videla. Stvarno je prava vila. A slike su sjajne, mislim da mi je prva omiljena bas zbog ociju 🙂

  2. ”…једна обична калдрмисана улица може да постане вилино коло, а зидић испред Битеф театра магична кула виле облакиње са које она посматра свет. Хвала ти на промењеном погледу..”
    Hvala tebi Jelena!
    I hvala ti sto sam naucila da postoje vile biljarice, brodarice, oblakinje. A Sladjana, ovaj Misitk 🙂 stvarno jeste jedna vila oblakinja!

Leave a Reply

Your email address will not be published.